fbpx
Fri fragt på alle ordrer 🤍 Fri fragt på alle ordrer

Julegaven der gør en forskel

Brug koden: JUL23

Julegaven der gør en forskel

Brug koden: JUL23

Har du brug for hjælp?

Kontakt vores kundeservice på telefon +45 52 82 40 90
eller e-mail info@hej-plakat.dk

Demens forklaret for dit 7-årige barnebarn

Hvad skal du svare dit barnebarn, som spørger hvorfor mormor eller farfar har forandret sig? 
Små grønne væsner der laver rod er en god måde! Her kommer den:

Prøv at forestille dig, at hjernen er ligesom et bibliotek. Alle bøgerne er fulde af alt muligt spændende og vigtigt, og alle de står allesammen rigtig fint og ordentlig på hylderne I biblioteket. Alting er præcis hvor det skal være, så alt er let at finde.  Men når der så kommer Alzheimer`s sygdom ihjernen, så svarer det til at nogle små uvenlige og drilagtige væsner, sniger sig ind I biblioteket og laver rod. Og de laver mere og mere rod, så ingen til sidst kan finde noget. Nogle af bøgerne bliver helt væk, andre ligger bare og roder rundt på de forkerte hylder og ingen kan finde hoved og hale I nogetsomhelst. Som tiden går, vokser de små tarvelige væsner sig stærke og får mere magt og der bliver endnu mere rod I sagerne på biblioteket.

Og det er sådan det er med Alzheimer`s sygdom: der er gået kludder I alle de informationer der plejer at ligge så fint på plads opppe I hjernen. Og det er derfor mennesker med Alzheimers sommetider glemmer det ene og det andet. Somme tider glemmer de, hvor det er de plejer at stille deres sko, eller hvor det er de bor. Faktisk kan det efterhånden blive så svært at hitte rundt I sagerne, at patienten ikke kan huske hvad han selv, eller dem I hans familie hedder. Der er kommet rod på alle hylderne, og så er det jo svært at finde det man skal bruge. Og så kan man jo godt forstå, hvis mormor eller farfar nogle gange virker noget forvirrede, ikke? 

Der er mange dygtige videnskabsfolk der arbejder rigtig hårdt på at udvikle medicin der kan hjælpe oppe I hjernen, når der er gået rod I den. Indtil de får lavet noget virkelig god medicin, så er det bedste vi kan gøre, at prøve at hjælpe dem, der har fået sygdommen demens. Og så skal vi huske, at et menneske som har demens kan gøre eller sige nogle ret sære ting nogle gange. Men det er altså bare fordi noget har lavet kludder oppe I deres hoved. 

Det du kan gøre: 

Det er ikke så svært at hjælpe et menneske med demens lidt: Alle bliver glade for et smil og et HEJ! Hvis den syge er en du kender godt, vil de fleste også blive glad for et kram eller for at du bare holder dem lidt i hånden. 

Mit navn er Charlotte og jeg er ansigtet bag HEJ-plakat. Jeg designede den første HEJ-plakat til min mor, efter hun blev dement og kom på plejehjem. Plakaten viste sig, at gøre en stor forskel i det daglige for både min mor og dem der tager sig af hende. I dag hjælper HEJ-plakat demente og svækkede rundt om på forskellige plejecentre.

HEJ-plakat, en støtte til demente og svækkede

Design og bestil en HEJ-plakat – få også hjælp til teksten.

Bestseller Roses Red
Design: “Roser”
Rød
Fra: 599,00 kr.
Plakat design Bestseller Florlet Blå
Design: “Florlet”
Blå
Fra: 599,00 kr.

Del indlægget

Scroll to Top